Vegetarisk Thai green curry

Vegetarisk Thai green curry

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 1 flaskegresskar
  • 1 aubergine
  • 2 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss druekjerneolje eller rapsolje
  • 1 dl hvitvin
  • 30 g grønn karripasta
  • 2 dl buljong
  • 4,5 dl kokosmelk
  • 150 g kikerter
  • 100 g spinat
  • Koriander
  • Lime
  • Salt og pepper

Tilberedning

Skrell flaskegresskaret og kutt det i terninger. Skjær auberginen i biter. Finhakk løk og hvitløk.

Varm oljen i trykkokeren og stek flaskegresskar, aubergine, løk og hvitløk i 5 minutter på middels varme under omrøring.

Ha i hvitvinen og kok i 5 minutter på middels varme, slik at halvparten koker bort.

Ha i grønn karripasta (juster mengden avhengig av hvor sterk du vil ha gryten). Ha deretter i grønnsaksbuljong og kokosmelk, og rør om. Kok opp, og senk deretter varmen og kok med lokket på i 20 minutter.

Ha i kikerter og spinat, rør om og kok i 10 minutter til med lokket på.

Krydre og server gryten med en skvett limejuice og et dryss hakket koriander.