Antall personer
Kostnad
Vanskelighetsgrad
Tilberedningstid
Koketid
Hviletid
Hvit sjokolademousse Bland sukkeret og eggeplommene. Tilsett maisstivelsen som agaren er lagt til, og bland godt for å unngå klumper. Legg til melken gradvis, og sett til smak med vaniljefrøene (del vaniljestangen og skrap ut frøene). Sett blandingen i en kasserolle.
Kok på middels sterk varme og rør rundt hele tiden til blandingen størkner. Reduser varmen. Tilsett hvit sjokolade. Fortsett å varme opp og blande til sjokoladen smelter. Dekk til med plastfolie (som er i kontakt med fløtens overflate for å hindre snerk). Sett til kjøling (men ikke i kjøleskapet).
Visp opp fløten. Når den hvite sjokoladekremen er nesten kald, tilsetter du den piskede fløten i 2 deler. Ha kremen i en sprøytepose. Settes til total kjøling i kjøleskapet. Varm opp kaffe og sukker for å lage sirup. Tilsett alkohol for å gi smak. Settes til kjøling.
Dynk kjeksene i sirupen og fordel dem på ramekinene, eller ta dem over i et serveringsfat. Hell den hvite sjokolademoussen forsiktig over ladyfingerkjeksene.
Dryss på bittert kakaopulver like før servering.
Skrell ananasen og fjern den fibrøse kjernen. Kutt i 8 deler. Smelt 30 g smør. Tilsett sukkeret. Brun ananasskivene i sukkeret.