Thai kyllingsuppe

Thai kyllingsuppe

Suppe

  • 2

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 2 kg frittgående eller økologisk kylling
  • 200 g tamarind, brutt opp
  • 1 stk. ingefær, skåret i skiver
  • 2 røde chilier, der frøene er fjernet, 1 hakket og 1 skåret i tynne skiver
  • 1 rødløk, skallet på, skåret i skiver
  • 2 stilker sitrongress, slått, presset og grovhakket
  • 1 hvitløksfedd kuttet i to
  • 1 stor bunt fersk koriander
  • 400 ml hermetisk kokosmelk
  • 225 g risnudler
  • Thai-fiskesaus
  • Soyasaus
  • Litt olivenolje.

Tilberedning

Legg kyllingen i en stor gryte med tung bunn, og tilsett tamarind, ingefær, hakket chili, løk, sitrongress og hvitløk.

Kutt korianderen i tynne skiver og ha den i gryten. La bladene være til senere.

Dekk med vann øverst og hold kyllingen nede med et tungt lokk eller en mindre gryte som passer inn i gryten. Kok til kokepunktet, og la syde langsomt i mellom 1 time og 1 time og 30 minutter. Etter kokingen tar du ut kyllingen og trekker av kjøttet med en gaffel.

Mos sausen og tilsett kokosmelk og litt fiskesaus.

Sett risnudlene i en boll, hell kokende vann over dem, og la stå i 3 minutter.

Bland korianderbladene med den finhakkede chilien.

La nudlene renne av, legg noen av dem i bunnen av hver serveringsbolle, og dekk med soyasaus for å krydre. Legg kyllingen på toppen, og hell den silte sausen over. Legg chili- og korianderblandingen på toppen, og ha på litt olivenolje.