Sursøt kylling

Sursøt kylling

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 2 kyllingbryst, uten ben eller skinn
  • 100 g vårløk, skåret i skiver
  • 2 tomater, skåret i firkanter
  • 225 g ananasterninger, tørkede
  • 15 ml/1 ss matolje
  • 15 ml/1 ss maismel
  • 42 g lett brunsukker
  • 60 ml/4 ss sidereddik
  • 45 ml/3 ss tomatjuice
  • 45 ml/3 ss ananasjuice (fra hermetikkboks)
  • 5 ml/1 ts ingefærrot, nyrevet
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 1 klype salt
  • Tilbehør: kokt hvit ris

Tilberedning

Kutt kyllingen i tynne biter og legg dem på en side. Bland alle sausingrediensene sammen. Varm oljen i Tefal-sautepannen til den ryker. Friter kyllingen i oljen til den blir tett på utsiden.

Tilsett vårløk, tomater og ananasterninger, og varm opp blandingen. Tilsett sausblandingen, og rør rundt. Reduser varmen noe om nødvendig.

Stek til blandingen tykner. Rør rundt hele tiden. Serveres med kokt hvit ris.