Antall personer
Kostnad
Vanskelighetsgrad
Tilberedningstid
Koketid
Bland vinen, sitronsaften, sjalottløken, hvitløken og halvparten av saltet og pepperen i en liten kasserolle på middels til sterk varme. Før blandingen til kokepunktet, og sydkok til den er redusert til 2 ss (30 ml). Ta bort fra varmen, og la kjøle i 1 minutt. Visp det kalde smøret inn i vinblandingen, et par terninger av gangen, til det er godt blandet med resten. Sett det til side og hold det varmt.
Legg hver hummerhale på den flate siden. Sett spissen på en tung kokkekniv inn i bunnen av halen. Trykk godt ned for å skjære gjennom skallet og videre 3/4 gjennom kjøttet. Spre halene som en bok. Krydre hummerkjøttet med gjenværende salt og pepper.
Velg programmet “Fisk/skalldyr” og trykk på “OK”. Smør stekeplatene inn med litt stekespray. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du hummeren på risten og lukker lokket.
Stek til indikatorlampen går over til gul farge. Server hummeren med varm smørsaus og sitronskiver på siden.
Tips: For å holde sausen varm setter du serveringsbollen i en annen bolle med varmt vann og dekker med folie. Server hummeren som en appetittvekker på en bunn av grønne blader eller som en forrett med kokt villris eller langkornet ris og dampet asparges.