Antall personer
Kostnad
Vanskelighetsgrad
Tilberedningstid
Vi bruker ekte bacon i denne oppskriften, men svært lite baconfett.
Stek baconet på middels til sterk varme i sautépannen til det blir sprøtt. Hell av fettet ofte. Ta til side 2 ss fett.
Klapp det stekte baconet tørt med papirhåndklær og fjern alt fettet for hånd. Brekk eller kutt det gjenværende tynne baconkjøttet uten noe synlig fett i 2,5 cm lange stykker (hvis baconet allerede er stekt, klipper du av det synlige fettet).
Ta en liten bolle og ha i eddik, olje, sukker, sennep og de 2 teskjeene baconfett du satte til side. Bland godt.
Sett spinaten i en salatbolle, tilsett bacon og løkskiver, hell på dressingen, og bland. Ha på salt og pepper for å smake. Garner med oliven.
For å variere kan du legge til en 200 ml boks tørkede mandariner, 1/2 kopp smuldret fetaost, en håndfull solsikkefrø eller delte hardkokte egg og krutonger.