Antall personer
Kostnad
Vanskelighetsgrad
Tilberedningstid
Koketid
Kutt kjøttet i store terninger på 4–5 cm.
Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Hakk løken.
Kutt bacon i store strimler.
Del sjampinjongene i to.
Varm oljen i gryten, ha i smøret og brun kjøttbitene.
Ta ut kjøttet.
Stek den hakkede løken og gulrøttene i gryten i 10 g smør.
Legg i kjøttet, ha i hvitløk (uskrelt) og hell i vinen. Kok opp, senk varmen og la det trekke med lokket på i 2 timer og 30 minutter på lav varme.
Ta ut kjøttet og lag sausen.
Stek bacon, løk og sopp i resten av smøret. Sett til side.
Hell sausen i gryten og kok i 10 minutter på middels varme.
Ha i kjøttet og deretter garnityret, varm opp i 5 minutter og server bœuf bourguignon med potetmos, toppet med hakket persille.