Antall personer
Kostnad
Vanskelighetsgrad
Tilberedningstid
Koketid
Skjær den hvite delen av purren i små skiver.
Skrell gulrøttene og skjær dem i små biter.
Skjær soppen og de kandiserte sitronene i to.
Finhakk sjalottløken.
Kutt laksen i store terninger.
Varm oljen i gryten, ha i smøret og stek purre, gulrøtter, sopp, sitron og sjalottløk over middels varme i 5 minutter. Rør ofte, slik at garnityret ikke blir brent.
Ha i hvitvinen og kok i 5 minutter, slik at halvparten koker bort.
Ha i grønnsaksbuljongen og kok opp. Senk deretter varmen og kok med lokket på i 12 minutter.
Bland fløten med eggeplommen i en bolle, krydre med salt og pepper og hell fløten i gryten. Kok på veldig lav varme i 3 minutter.
Ha i laksebitene og kok i 5 minutter til med lokket på.
Server med ris, og topp med fersk dill.