Antall personer
Kostnad
Vanskelighetsgrad
Tilberedningstid
Koketid
Bland melet og saltet i en stor bolle. Lag et hull i midten, og før inn eggene og halvparten av melken.
Visp med en visp eller en treskje. Ha gradvis på resten av melken og de smeltede smøret, samtidig som på visper til du oppnår konsistensen til en tynn, enkelt krem.
Når all væske er tilføyd, visper du hardt for å fjerne eventuelle klumper. Du kan også bruke en elektrisk mikser eller foodprocessor til å blande røren. Hell røren i en kanne da dette gjør stekingen lettere. Før du steker den første pannekaken heller du ½ teskje stekeolje i pannen.
Det er ikke nødvendig å olje pannen igjen før den 4. eller 5. pannekaken er stekt. Sett Tefal Thermospot pannekakepanne på middels sterke varme. Tefal Thermospot-pannene overtar jobben med å gjette når pannen er varm da et spesielt varmefølsomt punkt skifter farge når pannen er klar til bruk.
For hver pannekake heller du på nok røre til at det spres et tynt lag over bunnen av pannen. Drei med urviseren samtidig som du heller pannen forsiktig. Når boblene begynner å vises på toppen og pannekaken får fast form, tar du pannen bort fra varmen og begynner å løsne pannekaken.
Stek til du oppnår en gylden brun farge på én side. For å snu pannekaken i lufta går teknikken ut på å rykke den raskt forover for å løsne den. Deretter snur du den med en rask bevegelse med håndleddet oppover, utover og tilbake. Pannekaken fanges da opp i pannen slik at den ustekte siden vender ned.
Hvis du ikke er fortrolig med å snu pannekaker i lufta, kan du føre inn en palettkniv med non-stick-belegg like under pannekaken og vende den i pannen.
Stek den snudde siden til den blir gylden brun, og skyv så pannekaken fra pannen og på et fat. Serveres med tradisjonell sitronsaft og sukker. Andre toppinger kan være jordbærsaus, bananskiver og sjokoladesaus, tunfiskfyll, jordbær og krem på sprayboks.