Pai med sopp og kastanjer

Pai med sopp og kastanjer

Hovedrett

  • 2

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Middels

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 240 g blandet sopp (kantareller og østerssopp)
  • 1 sjalottløk
  • 1 ts olje
  • 20 g smør
  • 10 kastanjenøtter
  • Estragon
  • 2 ss kremfløte
  • 1 butterdeigsplate
  • 1 eggeplomme
  • Salt og pepper

Tilberedning

Varm opp ovnen til 180 °C.

Vask soppen og fjern stilkene. Finhakk sjalottløken.

Varm opp oljen i en stekepanne, og ha deretter i smøret. Når smøret er varmt, ha i sopp og sjalottløk og stek på høy varme i 3 minutter.

Ha i kastanjenøttene, krydre og stek i 1 minutt.

Ta av varmen og ha i hakket estragon og fløte. Rør og fordel i miniformene.

Kjevle ut 2 butterdeigplater. Dekk kantene på miniformene med deig, og legg på lokkene.

Pensle deigen med eggeplomme, og stek i 20 minutter.

Server minipaiene mens de fortsatt er varme.