Ostesmørbrød for gourmeter

Ostesmørbrød for gourmeter

Hovedrett

  • 2

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 1 ss (15 ml) smeltet smør
  • 1 ss (15 ml) finhakkede, ferske persilleblader
  • 1 ss (15 ml) fint revet
  • parmesanost
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • En klype svart pepper
  • 4 skiver ferskt brød med skorpe, ca. 1 cm tykt
  • 4 middels store skiver cheddarost
  • 1/4 kopp (50 ml) skåret mozzarella-ost
  • 1/4 kopp (50 ml) skåret gruyere-ost

Tilberedning

Bland smøret godt med persille, parmesan, hvitløk og pepper. Smør smørblandingen jevnt over en side av hver brødskive. Legg en skive cheddarost på den ikke-smurte siden av de to brødskivene. Bland mozzarellaen med gruyere og strø den over cheddarosten. Lukk smørbrødene med det gjenværende brødet. Siden med smøret skal vende ut.

Velg programmet “Sandwich” og trykk på “OK”. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du smørbrødene på risten og lukker lokket.

Stek til indikatorlampen har skiftet til rødt eller til osten er smeltet og brødet er ristet.

Tips: Dette smørbrødet har utallige kombinasjonsmuligheter! Legg til bacon, skinke, salami, kalkun, tomat, basilikum, tesalvie eller ristede paprika. Du kan bruke en hvilken som helst kombinasjon av favorittoster i stedet for de som er angitt i oppskriften. Server dette smørbrødet med en bolle varm suppe for en varmende lunsj eller lett aftensmat.