Oste- og urtekroketter

Oste- og urtekroketter

Snacks

  • 4

    Antall personer

  • Billig

    Kostnad

  • Svært lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 570 g poteter
  • 150 g revet cheddarost
  • 3 ss finhakket persille
  • 2 oppdelte hardkokte egg, salt
  • Pepper
  • 1 klype muskat.
  • Vanlig mel
  • 1 egg
  • 1 ss olje
  • Salt og pepper
  • 200 g ferske hvite brødsmuler

Tilberedning

Skrell potetene og kok dem i saltet vann.

Sil av vannet, og mos potetene grundig.

Bland inn osten, persillen, det oppdelte egget, salt, pepper og muskat.

Lag ruller på 2 x 5 cm.

For topplaget, visp et egg med 1 ss olje, salt og pepper.

Dekk krokettene med mel, dypp dem i egglaget og rull dem i brødsmulene.

La kjøle i minst 30 minutter.

Friter krokettene gruppevis i 4-5 minutter til de blir sprø og gyldne. Sil av væske, og server.