Laks med fløtesaus

Laks med fløtesaus

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 3/4 kopp (175 ml) hakket fersk dill
  • 1/4 kopp (50 ml) hakket grønn løk
  • 2 ss (30 ml) sitronsaft
  • 2 ts (10 ml) fint revet sitronskall
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 3/4 ts (4 ml) hver av salt og pepper, delt
  • 1/4 kopp (50 ml) olivenolje
  • 1/2 kopp (125 ml) lys sur fløte
  • 4 lakseskiver, hver ca. 125 g

Tilberedning

Ha dill, grønn løk, sitronsaft, sitronskall, hvitløk og 1/2 ts (2 ml) hver av salt og pepper i en foodprocessor. Trykk til det hele er finhakket. La motoren gå, og hell oljen langsomt på til den er godt blandet med tilberedningen. Del blandingen i to. Rør en porsjon med den sure fløten, og sett til side. Krydre laksen med gjenværende salt og pepper. Pensle den gjenværende dillblandingen over laksen.

Velg programmet “Fisk/skalldyr” og trykk på “OK”. Smør stekeplatene inn med litt stekespray. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du laksen på risten og lukker lokket.

Stek til indikatorlampen går over til gul farge. Server laksen med sur fløte-blandingen på siden.

Tips: Ved å ta bort laksen på det gule stekestadiet, oppnår du en laksefilet med restaurantkvalitet, med en lett korallrød, fuktig midte. For en elegant middag serverer du laksen med dampede småpoteter og slappe grønne blader, f.eks. bladbete eller spinat.