Krydret couscous med grønnsaker

Krydret couscous med grønnsaker

Hovedrett

  • 6

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 6 store sjalottløk
  • 10 regnbuegulrøtter
  • 200 g flaskegresskar
  • 4 neper
  • 12 aprikoser
  • 150 g kikerter
  • 2 kandiserte sitroner
  • 2 kanelstenger
  • 2 stjerneanis
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts chiliflak
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ss havsalt
  • 4 ss olivenolje
  • 4 dl varm grønnsaksbuljong
  • Persille
  • Forslag til tilbehør:
  • Couscous
  • Harissa
  • Lime
  • Koriander

Tilberedning

Varm opp ovnen til 190 °C.

Skrell sjalottløkene. Ikke hakk løkene, men la dem være hele.

Skrell gulrøttene og skjær dem i diagonale skiver.

Kutt flaskegresskaret i terninger.

Skrell nepene og kutt dem i båter.

Skjær de kandiserte sitronene i to.

Ha sjalottløk, gulrøtter, neper og kandiserte sitroner i gryten. Ha i alle krydderne og olivenoljen, og rør om. Hell i varm grønnsaksbuljong.

Kok med lokket på i 15 minutter.

Ha deretter i aprikosene og kikertene, og kok i 30 minutter.

Forbered couscousen i mellomtiden.

Server grønnsakscouscousen med en klype koriander og en skvett limejuice. Ha litt harissa i buljongen for å krydre ekstra.