Antall personer
Kostnad
Vanskelighetsgrad
Tilberedningstid
Koketid
Varm olivenoljen på lav varme i en ikke-klebende gryte.
Tilsett den hakkede løken og kok langsomt med lokket på i 5 minutter eller til blandingen blir myk og gjennomskinnelig.
Tilsett tomatene og kok så uten lokk i 20 minutter til blandingen blir tykk og kjøttfull. Rør av og til rundt.
Varm oljen i en gryte, og tilsett smøret på sterk varme. Når smøret har smeltet og freser, legger du kamskjellene i pannen og steker på sterk varm i 2 minutter på hver side.
Ta bort kamskjellene og tørk av overflødig olje på krøllede papirhåndkler.
Tilsett hvitløk i den varme gryten, og rør rundt (ikke på varmen).
Tilsett persille og brødsmuler, og bland godt.
Ved servering setter du litt tomat i midten av fatet og plasserer fem kamskjell rundt. Topp med hvitløkblandingen, og server øyeblikkelig. Pynt med parsillebladene.