Jamaicansk jerk-krydret svinemørbrad

Jamaicansk jerk-krydret svinemørbrad

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

  • 30 min

    Hviletid

Ingredienser

  • 2 ss (30 ml) jamaicansk jerk-krydret pasta
  • 1 svinemørbrad, ca. 500 g
  • 1 mango, skrellet og finhakket
  • 1/2 kopp (125 ml) finhakket paprika og selleri
  • 1/4 kopp (50 ml) finhakket grønn løk og finhakkede korianderblader
  • 2 ss (30 ml) limejuice
  • 1 ss (15 ml) canolaolje
  • 1 ts (5 ml) honning
  • 1/4 ts (1 ml) hver av salt og pepper
  • Limeskiver

Tilberedning

Pensle jerk-pastaen over hele mørbraden. Mariner ved romtemperatur i 30 minutter eller i kjøleskap i opptil 24 timer.

I mellomtiden blander du mangoen med paprika, selleri, grønn løk, koriander, limejuice, olje, honning, salt og pepper, og setter den til side.

Velg programmet “Pølse/svin/lam” og trykk på “OK”. Smør stekeplatene inn med litt stekespray. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du mørbraden på risten og lukker lokket.

Stek til indikatorlampen går over til rød farge. Flytt mørbraden til et fat og dekk med folie. La den stå i 5 minutter før kutting. Serveres med mangosalsa og limeskiver på siden.

Tips: Du finner jamaicansk jerk-pasta i den internasjonale avdelingen eller krydderseksjonen på supermarkedet. Server svin og salsa med kokt ris eller meltortillaer. Skift ut mangoen med fersk ananas hvis du foretrekker det. Bruk programmet “Fjærkre” og prøv kyllingbryst i stedet for svinemørbrad.