Antall personer
Kostnad
Vanskelighetsgrad
Tilberedningstid
Koketid
Hviletid
Smuldre gjæren i en liten bolle, ha i 1 spiseskje lunkent vann og rør til en jevn blanding.
Ha mel, frø og varmt vann i bollen. Elt til en jevn deig.
Ha i bakepulveret og bland det inn.
Ha i salt og elt til deigen er jevn og myk og slipper kanten av bollen.
Form deigen til en ball, og dekk bollen med en fuktig klut. La deigen heve i romtemperatur i 1 time og 30 minutter. Deigen skal heve til dobbel størrelse.
Ta ut deigen og elt den forsiktig.
Legg bakepapir i bunnen av gryten.
Legg deigen i gryten, sett på lokket og la deigen heve i 30 minutter i et varmt rom eller i en varm ovn som er slått av.
Ta av lokket og lag noen snitt på toppen av deigen. Dryss litt mel over deigen.
Sett på lokket igjen, og stek i 40 minutter ved 230 °C. Sett deigen i ovnen før du slår på varmen.
Ta av lokket og stek i 5 minutter til brødet har fått en brun stekeskorpe.
Ta ut brødet og avkjøl det på rist."