Grateng med and

Grateng med and

Hovedrett

  • 2

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • Potetmos:
  • 500 g sellerirot
  • 180 g poteter
  • 1 hvitløksfedd
  • 600 g lettmelk
  • 1 ss crème fraîche
  • 20 g lettsaltet smør
  • Fyll:
  • 2 andelår
  • 1 liten løk
  • 2 ts tomatpasta
  • 1 ss olivenolje
  • Persille
  • 50 g revet ost
  • Salt og pepper

Tilberedning

Skrell selleri og poteter og kutt dem i små terninger.

Skrell hvitløksfeddet.

Legg grønnsaker og hvitløk i gryten, og ha i melken. Kok opp, senk varmen og la det trekke i 25 minutter.

Ta ut grønnsakene og gjør klar litt melk til å ha ved siden av.

Finhakk grønnsakene og ha om nødvendig i litt melk for å få en fin og jevn konsistens.

Ha i fløte og smør, krydre og bland godt. Sett til side.

Gjør klar fyllet:

Del anden.

Finhakk løken og persillen.

Varm oljen i gryten, og stek løken i 3 minutter.

Ha i and, tomatpuré og hakket persille, og kok i 4 minutter mens du rører hele tiden. Sett til side.

Varm opp ovnen.

Smør et tynt lag puré i gryten. Ha i anden, og ha deretter i resten av puréen.

Dryss over revet Compté, og stek gratengen i nedre del av ovnen i 6 minutter (avhengig av ovnsstyrken).