Chipotle krydrede svinekoteletter med ananas

Chipotle krydrede svinekoteletter med ananas

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Middels

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 1/3 kopp (75 ml) ketchup
  • 2 ss (30 ml) brunsukker
  • 1 ss (15 ml) hakket chipotle-pepper i adobo-saus
  • 1 ss (15 ml) Worcestershire-saus
  • 1 ts (5 ml) malt spisskum
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 3/4 ts (4 ml) hver av salt og pepper
  • 4 mørbradkoteletter av svin, uten ben, ca. 2,5 cm tykke, og 175 g hver
  • 4 ananasringer
  • Friske hakkede korianderblader
  • Limeskiver

Tilberedning

Visp ketchupen med brunsukkeret, chipotle-pepperen, Worchestershire-sausen, spisskummen og hvitløken. Stek i mikrobølgeovnen på sterk varme i 2 minutter eller til retten blir varm og boblende. Strø salt og pepper på begge sider av hver svinekotelett. Pensle noe av ketchupblandingen over svinekotelettene.

Velg programmet “Pølse/svin/lam” og trykk på “OK”. Smør stekeplatene inn med litt stekespray. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du svinekotelettene på risten og lukker lokket.

Stek til indikatorlampen går over til fargen oransje. Flytt svinekotelettene til et fat og dekk med folie. La dem stå i 5 minutter. Pensle i mellomtiden noe av den gjenværende ketchupblandingen over ananasringene.

Velg programmet “Manuell modus” og trykk på “OK”. Smør stekeplatene inn med litt stekespray. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du ananasen på risten og lukker lokket.

Stek i 3-5 minutter eller til kotelettene er godt merket. Legg ananasringene på svinekotelettene, og pensle med gjenværende saus. Strø på koriander og server med limeskiver på siden.

Tips: Du finner chipotle-pepper i adobo-saus i internasjonal eller latinamerikansk avdeling i kolonialforretninger med godt utvalg. Fersk eller hermetisk ananas kan også med fordel brukes i denne oppskriften.